A fogászati ipar átalakulása

Nagy változásoknak lehetünk tanúi a fogászati szektorban az elmúlt években. Ezek a változások egyrészt a technológia fejlődésnek, másrészt a fogyasztói igények átalakulásának tudhatók be. Gondoljunk csak az alábbiakra: mobil internet, a Facebook, a felhő alapú szolgáltatások, az automatizált rendszerek elterjedése és végül de nem utolsó sorban a CAD/CAM és a 3D nyomtatás területén tapasztalható szinte napi szintű fejlesztésekre, újításokra.

A technológiai újdonságok hihetetlen mértékben változtatják meg a minket körülvevő világot.

Ez a változás nem kerülheti el a fogászati világot sem. A változások, a fejlődés és az új technológiák megjelenése olyan lehetőségek, amelyeket megragadva még magasabb szintű szolgáltatást tudunk nyújtani a felhasználóinknak. Azok a fogorvosok és fogtechnikusok, akik első körben használják a fogászati kereskedők és gyártók újdonságait lépéselőnybe kerülnek, hiszen magasabb szintű szolgáltatást tudnak nyújtani. A technológiai fejlődés olyan hozzáadott értéket képvisel, ami végső soron átalakítja a piaci viszonyokat.

Ezek a változások megkövetelik adaptációt a fogászati kereskedők és gyártók körében is. Progresszív gondolkozás és a piac változásaira adott gyors reagálás kulcsszavakká váltak az elmúlt években és ez még inkább így lesz a jövőben.

A digitális fogászat már nem kopogtat az ajtónkon, hanem itt van, megérkezett.

A FoKeSz (Fogászati Kereskedők és Gyártók Szövetsége) már hosszú évek óta az ADDE (Association of Dental Dealers in Europe) tagja. Így minden évben mi is hozzájárulunk az európai fogászati piacról készülő éves jelentés elkészültéhez a hazai adatokkal. A kereskedelmi szervezet a fogászati ipar aktív szereplője, több mint 960 fogászati forgalmazó érdekeit képviseli. Ezeknek az adatoknak a birtokában magabiztosan kijelenthetjük, hogy a magyarországi fogászati ipar is jelentős átalakuláson megy keresztül, követvei a fogorvosok, fogtechnikusok és természetesen a páciensek igényeit.

A 2017 május 5-6-án megrendezésre kerülő Magyar Fogorvosnapok keretében rendezett kiállításunk az évek során az ország egyik legrangosabb fogászati eseményévé nőtte ki magát, amely a fogorvosok és fogtechnikusok számára kiváló lehetőség a legújabb ismeretek elsajátítására, a legmodernebb anyagok és technológiák testközelből történő megismerésére, a fogászati gyártók és kereskedők számára pedig jó alkalom a bemutatkozásra, a nemzetközileg újonnan bevezetett termékek magyarországi premierjének megszervezésére.

Az idei rendezvény azért is különleges, mert új helyszínre invitáljuk Önöket: a Millenáris Park Budapest közepén ideális feltételeket biztosít mind az előadások, mind pedig a kiállítók számára. A szokásos május eleji időpont most különösen kedvező, hiszen röviddel a kölni IDS után – amely a fogászati kereskedők legnagyobb európai seregszemléje – itthon is megismerhetővé válnak az ott bemutatott világújdonságok.

A Kamara a jelentkezés sorrendjében tagi szolgáltatásként térítésmentesen biztosítja a részvételt a fogorvos kollégáknak, ezzel is megkönnyítve a szabadon választható pontok gyűjtését.

A programok során olyan, a mai modern fogorvoslásban leginkább előtérben lévő területeket igyekszünk áttekinteni, mint az implantológia, annak sebészi és fogpótlástani aspektusa, a CAD/CAM technológia alkalmazási lehetőségei a mindennapi fogorvosi gyakorlat során. Bemutatjuk a fogszabályozás legmodernebb eljárásait, a standokon pedig – a gyártók és kiállítók gazdag kínálatának jóvoltából – megtekinthető lesz a fogászat teljes spektruma.

A 2017. évi kiállításunk május 5-én nyitja meg kapuit a budapesti Millenáris B épületében. Kiállítóink a legújabb termékekkel, fejlesztésekkel készülnek a két napos rendezvényre. Látogatóink szélesebb termékpalettával és több innovációval találkozhatnak a két napos kiállítás alatt, mint eddig bármikor. A kiállítás meglátogatása elengedhetetlen azon fogorvosok, fogtechnikusok és fogászati asszisztensek számára, akik tájékozottak szeretnének lenni a szakmájuk legfrissebb újdonságait illetően.